Nationaltheatret, har gjennom mer enn 150 år gitt den norske dramatikken et hjem. Statuene av Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson troner fortsatt foran hovedinngangen, og sammen med Ludvig Holberg har disse to nasjonale ikonene også navnene gravert på fasaden av teaterbygningen.

Norges største teater skal ta vare på tradisjonene, være grensesprengende og bidra til å utvikle kunnskap. Gjennom Mimesis programmet får teatret anledning til å presentere teaterkunsten for deltakerne som evig aktuell og relevant. Vår tids utfordringer for ledere og lederrollen speiles rett tilbake til verdensdramatikkens beskrivelser av kjente lederskikkelser. Teaterkunsten får oss til å se oss selv tydeligere og bli utfordret.

Mimesis lederprogram gir deg en unik anledning til å investere i deg selv, din menneskelige og kulturelle kapital i møte med et stjernelag av skuespillere fra Nationaltheatret med Ellen Horn og Kåre Conradi i spissen.

Kunstnerisk team

Kåre Conradi

Kåre Conradi er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1992–1995) og LAMDA i London. Han har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1999 og har tolket en rekke store roller her og i utlandet, blant annet Edward IV/Charles VII i The Wars of the Roses i regi av Trevor Nunn. Conradi var en del av den kunstneriske ledelsen ved Torshovteatret fra 2000 til 2003. Han er initiativtaker til Det Norske Ibsenkompaniet og har blant annet gjestet Nationaltheatret, India, London og Edinburgh Fringe Festival med forestillingen Om Peer. Conradi har vunnet flere priser, blant annet Heddaprisen 2016 for beste mannlige skuespiller i Richard III.

Ellen Horn_miljøbilder_foto Øyvind Eide_MIMESIS.jpg

Ellen Horn

Ellen Horn er utdannet ved Statens teaterhøgskole (1972–1975) og har vært ansatt ved Oslo Nye Teater, Nationaltheatret og Torshovteatret. Hun har vært engasjert av NRK/Fjernsynsteatret og Riksteatret og har medvirket i flere spillefilmer. Fra 1992 til 2000 var Ellen Horn teatersjef og administrerende direktør for Nationaltheatret. Fra 2000 til 2001 var hun kulturminister i regjeringen Stoltenberg. Fra 2005 til 2015 var hun teatersjef ved Riksteatret. Hun har spilt nærmere 60 roller ved Nationaltheatret. Ellen Horn er kommandør av Den Kgl. Norske St. Olavs Orden.

Hanne_Tømta.jpg

Hanne Tømta, regi

Hanne Tømta er utdannet instruktør fra St. Petersburgs statlige teaterakademi (1992–1998). Hun var teatersjef ved Rogaland Teater fra 1. januar 2005 til hun overtok som teatersjef ved Nationaltheatret 1. januar 2009. Hun har regissert en rekke forestillinger,  i utvalg: 2 søstre (2000), Kvinner på randen (2001), Kvinnen som giftet seg med en kalkun (2003). Ved Nationaltheatret har hun satt opp Anna Karenina (2012), En får væra som en er – en Ole Ivars-musikal og Tre søstre (2014) og Seks roller søker en forfatter (2015). Tømta fikk Heddaprisen 2015 i kategorien beste regi for Tre søstre, og mottok HR Norges Lederpris 2015 for godt lederskap og organisatorisk fornyelse.

Nora Furuholmen, scenografi

Nora Furuholmen har hovedfag i møbeldesign fra Kunsthøgskolen i Oslo (1999–2005), og arbeider som møbeldesigner, scenograf og kostymedesigner. Ved Nationaltheatret har hun hatt scenografi og kostymedesign på en rekke oppsetninger.

Hun har vunnet Heddaprisen for beste scenografi for Gjengangere (2007), Merket for god design av Norsk Designråd (2002) og Publikums favorittmøbel (2002) av Scandinavian Furniture Fair i København.

Foredragsholdere

Ledere må skape mening for fellesskapet, og de må starte med seg selv. Lederskap er en balansekunst som krever evnen til å kombinere gode samspillferdigheter og ydmykhet med vilje til retning, handlekraft og driv mot store prestasjoner.

Dette er klassiske dilemmaer, og for å møte dette forankrer vi oss i det tidløse i ledelse. Gjennom historiske skikkelser, verdensdramatikk og moderne lederteorier basert på forskning utforskes den klokskap som skaper de virkelig store resultater.

Promethevs er et velrenommert konsulentfirma som er spesialisert innen lederutvikling og ledergruppe-utvikling/teamutvikling. Vi jobber med toppledergrupper, ledergrupper, kjører utviklingsprogrammer for ledere, mentorprogrammer for mentorer, arrangerer storsamlinger for alle i organisasjonen, samt utfører profesjonelle utviklingssamtaler (coaching) og trening av lederferdigheter (retorikk).

Promethevs sin unike profil innebærer integrering av moderne ledelsesteorier med historiske personer og epoker. Vi lærer av skikkelser som fikk til det ekstraordinære, og trekker ”gullkorn” av læring i lederrollen ut av historiske vendepunkter. Filosofi, teaterkunstens klokskap og skjønnlitteratur trekkes inn for å belyse sentrale poeng ved ledelse.

I lederprogrammet Mimesis benyttes teaterkunsten og verdensdramatikken i enda større grad til innsikt, læring og vekst for en klok og effektiv utøvelse av lederrollen.

Les mer om Promethevs på promethevs.no

kjetil-eikeset.jpg

Kjetil Eikeset

Kjetil er økonom, psykolog, filosof og sakprosaforfatter. Han har forelest på Executive Master of Management programmer på Handelshøyskolen BI siden 1996, og er fagansvarlig for EMM – programmet ”Ledelse, makt og mening”. Han har også forelest på ”Samspill og Ledelse”, ”Consulting” og ”Teamledelse” på Handelshøyskolen BI. Kjetil jobber med lederutvikling, ledergruppe-utvikling/teamutvikling, mentoring og organisasjonsforandring i større norske konserner, stiftelser, styrer og kommuner. Kjetil har utviklet og ledet programmer for utviklingsarbeid i toppledergrupper og ledergrupper, samt lederutviklingsprogrammer, mentorprogrammer for mentorer, og drevet med talent- og lederutvikling for unge ledere i flere virksomheter og gjennom ulike organisasjoner både i privat, offentlig og sivil sektor. Kjetil har tidligere hatt ansvar for lederutvikling i Orkla Borregaard og jobbet som organisasjonssjef i Coca-Cola Drikker As.

 

Mariann Crantz

Mariann Crantz er partner og daglig leder i lederutviklingsfirmaet Promethevs. Mariann er psykologspesialist i organisasjonspsykologi og jobber med lederutvikling, ledergruppeutvikling, teamutvikling, mentoring og organisasjonsforandring. Mariann har utviklet og ledet programmer for utviklingsarbeid i toppledergrupper og ledergrupper, lederutviklingsprogrammer, mentorprogrammer for mentorer og arrangert storsamlinger for alle i organisasjonen. I tillegg har Mariann forsket på effektivitet i ledergrupper og undervist på tre Executive Master of Management (EMM)-programmer på Handelshøyskolen BI. Hun underviser per i dag på EMM-programmet ”Teamledelse” og er veileder og sensor på EMM-programmet ”Ledelse, makt og mening”.

 

trond-kjærstad.jpg

Trond Kjærstad

Trond har jobbet med lederutvikling og organisasjonspsykologi siden han var nyutdannet psykolog i 1988. Siden 2004 har han jobbet med et konsept for ledelsesutvikling hvor klassiske og moderne perspektiver på ledelse og samspill kombineres. Han deltar i programutvikling, tilrettelegging og kursvirksomhet innen temaer som teamledelse,  ledergruppeutvikling, kommunikasjon, kreativitet og kunnskapsledelse. Trond har i tillegg omfattende kunnskap innen historie, kunst og kultur, som han benytter i sitt utviklingsarbeid. Han er høyskolektor II på Handelshøyskolen BI og har ledererfaring fra Telenor.

 

frank-jørstad.jpg

Frank Jørstad

Frank er partner i lederutviklingsfirmaet Promethevs. Frank er lederutvikler og skuespiller. Han har sin utdannelse fra Arts Educational Drama School og Lee Strasberg Studio. Frank har fordypet seg i Method Acting. Han har i en årrekke drevet lederutvikling og trening i lederskapsretorikk for noen av Norges største bedrifter; blant annet for Storebrand, NHO, DNB, Statoil, Ski kommune, Stortinget, BI, Krigsskolen og Forvarets høyskole. Frank jobber fra et kunst- og kunnskapsperspektiv, som inkluderer tanke, følelse og kropp.